Hogy fogom kibírni süti és csoki nélkül?

,,Sajnos" nagyon szeretek enni! Az evés nálam nem szükséglet kielégítése, hanem egy külön szeánsz, esemény, ami soha nem maradhat el. Egy étkezést sem tudnék kihagyni.

Így hát amikor elhatároztam, hogy fogyókúrázni fogok, abban a pillanatban éhes lettem. És természetesen állandóan az evésen járt az eszem....

Mikor ehetek már? Vajon mi lesz az ebédem? És a legnagyobb kérdés minden étkezés után: Biztos, hogy ki fogom bírni a következő étkezésig?

 

 

 

Megnyugtatlak, hogy igen, ki fogod bírni. Ugyanis két típusú éhségérzetet különbözetünk meg:

1. Valódi éhségérzet, amikor korog a gyomrunk, megfájdul a fejünk, szédülünk. 

2. A másik típusú éhségérzetet az agyunk jelzi. Ez előfordulhat akkor, ha folyamatos ingernek vagy kitéve. Ne hagyd a konyhádban szem előtt a tiltott ételeket, a nagy tál cukormázas csokis süteményt, ne sétálj el minden délután a kedvenc cukrászdád előtt.

Éhség érzet kialakulhat akkor is, ha folyamatosan magas szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztunk.

A magas szénhidrát- , cukor tartalmú ételek ugyanis hirtelen megemelik a vér cukor tartalmát, ami által energiához jutunk, viszont a vércukor szintünk ugyanolyan hirtelen le is esik és újra éhesek leszünk. Ezért nagyon fontos a lassan felszívódó CH tartalmú ételek fogyasztása. ( Erről a későbbiekben részletesebben írok)

 

A fenti kérdést megválaszolva: 

 

Nem kellett nélkülöznöm sem a süteményt, sem a csokit. A titok abban rejlik, hogy milyen minőségű, összetételű nasit választunk és MIKOR.

 

A következő bejegyzésben elárulom, hogy mit jelent a MIKOR kérdés.

Tulajdonképpen szinte bármit ehetsz, csak mértékkel és nem mindegy, hogy milyen napszakban.

 

Tényleg minden fejben dől el?

Vajon tényleg igaz a mondás, miszerint minden fejben dől el? Amennyiben a fogyókúráról beszélünk....mindenféleképpen!

Vajon tényleg igaz a mondás, miszerint minden fejben dől el?

 

Amennyiben a fogyókúráról beszélünk....mindenféleképpen!

 

 

 

Még mielőtt nekifogsz a diétának, nagyon fontos a lelki ráhangolódás, felkészülés és nem utolsó sorban a kemény eltökéltség.

 

1. Minden ott kezdődik, hogy mi a célunk. Nagyon fontos, hogy legyen egy kitűzött célunk, egy elérhető, megvalósítható álmunk. Ha egyszer elhatározod magad, ne hagyd senkinek és semminek, hogy letérítsen az útról, ez a te utad, ezt neked kell végig csinálnod és valljuk be könnyebb, ha támogatás mellett visszük végig az elképzeléseinket.

Akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha egy olyan párunk van, aki támogat minket. Nagyon jó dolog, ha van egy szerető társunk, aki mellettünk áll. De nem az a jó támogatás, ha állandóan azt halljuk, hogy ,,úgy vagy jó, ahogy vagy", ,,te ilyen alkat vagy", vagy ,,gyere egyél már velem, nem szeretek egyedül enni". Akkor van a legkönnyebb dolgod, ha tiszteletben tartja, hogy ezt az életmód váltást Te komolyan gondolod. Természetesen, ha együtt diétáztok, akkor lesz a legkönnyebb dolgod.

 

2. Ne másnak akarj megfelelni! Akkor leszel kiegyensúlyozott és boldog, ha jól érzed magad a bőrödben. Csak így tudsz boldogságot kisugározni.

Elsősorban magadnak kell, hogy megfelelj, a saját elvárásaidnak, csak azután másnak. Lehet, hogy már sikerült többet leadnod, mint a barátnőd, szomszéd asszonyod stb., de Te még most sem azt látod a tükörben, amit látni szeretnél. Érd el amit kitűztél magad elé!

 

3. A következetesség a diéta során is nagyon fontos. Tartsd be a szabályokat, amit felállítottál magad elé! Ha egyszer úgy döntesz, hogy nem eszel édességet, csak egyszer egy héten, akkor tartsd magad ahhoz. Nagyon sokszor hallom ezt a mondatot, hogy ,, 2 órát edzettem a teremben, igazán megehetek egy zacskó chipset!" Ettől nem fogod magad jobban érezni, csak az egy zacskó chips erejéig, tehát 10 percig. Utána jön a lelkiismeret furdalás, és mehet a kukába az egész délutáni edzés. 

 

Legközelebb megosztom veled, hogy mik a legfontosabb alappillérek a diétád során!

Önmagunk megismerése

Ha még a döntés előtt, a nagy elhatározás előtt állsz, hogy hogyan is kezdjél bele az életmód váltásba, vagy esetleg kezded elveszíteni a kedved, úgy ahogy van az egész koplalástól, fogyókúrától......akkor ez a blog neked szól!

Nem szeretnék hitegetni senkit, hogy 1-2 hónap alatt XY súlytól fog megszabadulni, ráadásul különös megerőltetés, erőfeszítés nélkül!

Lehet, hogy ezekkel a típusú rapid diétákkal is el lehet érni egy kitűzött célt, de mire feleszmélünk, már vissza is csúszott az a nagyon nehezen leadott súlyfelesleg....és hát valljuk be, azért jobb lenne egy olyan diéta, amiben nem szenvedünk, hanem élvezzük.

 

Az én ötleteim, tippjeim, mind egytől egyig kipróbált, a saját bőrömön tapasztalt praktikák lesznek.

 

Nem hiszek abban, hogy egy fogyókúra, diéta egyaránt mindenkire érvényes és mindenkire azonos hatással van...illetve abban sem, hogy mindenféle méregdrága csodabogyókkal, TV előtt fekve vagy éjszaka leolvadnak rólunk a zsírok....hagyjuk már! Az egészséges táplálkozás a mozgással együtt kombinálva hozza meg csak az igazi végeredményt!

 

Ha nem mozgunk, csak koplalunk, akkor nem érünk el mást, minthogy egész nap szenvedünk, éhezünk, lehet, hogy sikerül leadni egy pár kilót, de nem lesz energiánk, erőnlétünk....és hát ott marad az a strandkendővel is eltakarhatatlan lötyögő bőr! Ami már szikegyanús, a plasztikai sebészek nagy örömére....

 

Legközelebb megosztom az elhatározás első lépését!