Hogy fogom kibírni süti és csoki nélkül?

,,Sajnos" nagyon szeretek enni! Az evés nálam nem szükséglet kielégítése, hanem egy külön szeánsz, esemény, ami soha nem maradhat el. Egy étkezést sem tudnék kihagyni.

Így hát amikor elhatároztam, hogy fogyókúrázni fogok, abban a pillanatban éhes lettem. És természetesen állandóan az evésen járt az eszem....

Mikor ehetek már? Vajon mi lesz az ebédem? És a legnagyobb kérdés minden étkezés után: Biztos, hogy ki fogom bírni a következő étkezésig?

 

 

 

Megnyugtatlak, hogy igen, ki fogod bírni. Ugyanis két típusú éhségérzetet különbözetünk meg:

1. Valódi éhségérzet, amikor korog a gyomrunk, megfájdul a fejünk, szédülünk. 

2. A másik típusú éhségérzetet az agyunk jelzi. Ez előfordulhat akkor, ha folyamatos ingernek vagy kitéve. Ne hagyd a konyhádban szem előtt a tiltott ételeket, a nagy tál cukormázas csokis süteményt, ne sétálj el minden délután a kedvenc cukrászdád előtt.

Éhség érzet kialakulhat akkor is, ha folyamatosan magas szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztunk.

A magas szénhidrát- , cukor tartalmú ételek ugyanis hirtelen megemelik a vér cukor tartalmát, ami által energiához jutunk, viszont a vércukor szintünk ugyanolyan hirtelen le is esik és újra éhesek leszünk. Ezért nagyon fontos a lassan felszívódó CH tartalmú ételek fogyasztása. ( Erről a későbbiekben részletesebben írok)

 

A fenti kérdést megválaszolva: 

 

Nem kellett nélkülöznöm sem a süteményt, sem a csokit. A titok abban rejlik, hogy milyen minőségű, összetételű nasit választunk és MIKOR.

 

A következő bejegyzésben elárulom, hogy mit jelent a MIKOR kérdés.

Tulajdonképpen szinte bármit ehetsz, csak mértékkel és nem mindegy, hogy milyen napszakban.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én