Nem mozdul a mérleg mutatója pedig már alig eszel?

Nem mozdul a mérleg mutatója és belefáradtál Te is abba, hogy szinte már alig eszel valamit, mégsem mozdulna meg az a fránya mérleg mutatója?

Legszívesebben abbahagynád az egész diétát, fogyókúrát, úgy sincs semmi értelme?

Elvégre nem lehet mindenki vékony és csinos... én ezt örököltem, én ilyen alkat vagyok és amúgy is úgy ennék már egy kiadósat, utána egy szelet tortával! - gondolkodhatsz így is!

1. De akkor most menjen minden kárba, amin hetek óta dolgozol?

2. Így tartod be a célkitűzéseidet!? Nincs elég akaraterőd?

3. Biztos, hogy ezt a példát szeretnéd mutatni a gyerekeidnek? Ők is adják fel az álmaikat, ne küzdjenek?

4. Előbb utóbb úgyis elölről fogod kezdeni! Újra nehéz lesz az első pár hét, aztán újra feladod....és semmi értelme nem lesz megint!

Inkább elárulom, hogy mi lehet az a pár ok, ami miatt nem mozdul a mérleg mutatója!

Ha tényleg mindent lelkiismeretesen betartottál:

- diétázol,

- odafigyelsz, hogy naponta 5x egyél,

- nem hagysz ki egy étkezést sem, 

- hetente 2-3 alkalommal edzel, 

- tisztában vagy vele, hogy csak a diéta és edzés együtt működik,

- és tudod, hogy amit teszel, azt TE magadért teszed,

akkor csakis az alábbi okok jöhetnek szóba.

1. Nem mozogsz eleget, csak kevesebbet eszel! A tested beállt egy takarékos üzemmódra. Sokkal kevesebb kalóriát adsz neki, úgy gondolja, hogy beállt az éhínség és minden megkaparintott kalóriát kétszer olyan hatékonyan hasznosít. Lelassul az anyagcseréd, majd amikor mégis csak eszel valamit (mert hát néha muszáj), akkor azt gyorsan elraktározza a szervezeted, amitől akár hízhatsz is. Ne koplalj, tartsd egyenletes szinten az anyagcserédet, ezért egyél naponta 5x.

2. Látod a nadrágszíjon, hogy karcsúbb lettél, könnyebb bekötni a cipőfűződet, mégsem csökken a súlyod? Olyan mérleggel mérd magad, ami megmutatja neked a testösszetételt. Lehet, hogy megváltozott a testzsír - izom arányod.

3. Minden nap edzel, mégsem megy le egy deka sem? Lehet, hogy az elégetett kalória nem elég ahhoz, hogy fogyj, csak nem engedi, hogy tovább hízz! De az is lehet, hogy izmosodsz! Az izomnak is van súlya. Ha sokat edzel, karcsúbb lesz a derekad, formásabb lesz az alkatod attól függetlenül, hogy csökkenne a súlyod.

4. Úgy érzed, hogy egy pohár víztől is hízol, a barátnőd meg bátran ehet csoki tortát lelkiismeret furdalás nélkül? Lehet, hogy neki gyorsabb az anyagcseréje, mint neked! Minél több az izomszövet aránya a testedben, annál gyorsabban égeted el a kalóriákat. Ezért fontos, hogy az aerob- és kardió edzéseken kívül izomépítő edzéseket is iktass be, hogy növeld az izomszövet arányát.

5. Nem megy le az az utolsó pár kiló? Lehet, hogy túl magabiztos voltál és a fogyókúra végére már elengedted magad! Most már igazán belefér egy kis esti nasi...ma nincs kedvem edzeni, majd inkább holnap....ezek a gondolatok nem igazán építő jellegűek!

És végül ne felejtsd el, hogy mindent, amit csinálsz, amit megeszel vagy éppen nem eszel meg, azt csakis magadért csinálod! Hogy elérd a céljaidat, büszke lehess magadra és másoknak is jó példát mutass!

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én