Amennyiben már belekezdtél a fogyókúrába, biztos vagyok benne, hogy ha bemész egy hiper- szupermarketbe Te is automatikusan a light termékek felé veszed az irányt. A joghurtból, a müzliből, a salátaöntetből...
A light termékek, különösen a joghurtok esetében sajnos nem a cukor szintet csökkentik, hanem a zsírtartalmat. Gondoljuk végig, hogy ha egy joghurtban, különösen egy gyümölcsjoghurtban ( aminek kb. 50-70%-a tej, a többi jó esetben gyümölcs ) a tejnek nem 3-5%-a zsír, csak 0-1%-a, azzal vajon mennyivel kevesebb kalóriát viszünk be?
Sajnos a light joghurtok inkább hízást eredményeznek, mivel a zsírtartalom csökkentést ellensúlyozni kell plusz ízfokozókkal és még több cukorral.
Itt a nyár, örüljünk a gyümölcs szezonnak!
Készítsünk házilag gyümölcs joghurtot. Vásároljunk natúr joghurtot (ha megtehetjük termelőtől), ízesítsük idény gyümölccsel, ha nagyon muszáj adhatunk hozzá xilitet vagy sztíviát.
Ha unjuk nyáron nyomatni a 1,5-2 liter vizet, készítsünk házi limonádét, citrom, lime, grapefruit esetleg menta keverékéből.
Ízesített gabonapelyhek helyett válasszuk a natúr zabpelyhet, tejjel vagy natúr joghurttal, kefirrel, gyümölccsel.
Megosztás a facebookon